Els equips de ProperESS

ProperESS està format per un comitè activador (de set entitats), cinc organitzacions activadores i un equip tècnic amb nou entitats. Totes estem vinculades al territori i que donem suport a diferents iniciatives comunitàries. A més, diverses proveïdores de serveis ajuden a fer realitat el programa. Entre totes, promocionem un altre model de ciutat a partir del suport mutu i la intercooperació. 

La Comunalitat dels Barris de Sant Andreu és una realitat gràcies a diverses entitats i iniciatives arrelades al territori. Treballem de forma assembleària, horitzontal, oberta a les persones que viuen en els barris i amb voluntat de consens. 

Per fer-ho, ProperESS s’estructura en diversos nivells que treballen conjuntament i es retroalimenten: el Comitè Activador, les entitats participants, l’Assemblea Comunitària i les entitats proveïdores.

 

Entitats activadores/ Comitè Activador

El Comitè Activador és el grup d’entitats i iniciatives del territori que van posar en marxa ProperESS i que organitzen i promouen les diverses activitats. Cadascuna d’aquestes entitats treballa a partir d’un dels eixos de treball. El Comitè Activador es troba cada primer dimecres de mes a la reunió Executiva.

Espai Ambiental

Espai Ambiental són una cooperativa de treballadores sense ànim de lucre que va néixer el 2004.
Treballem per la transició ecològica urbana a través del desenvolupament de projectes comunitaris amb vessant ecosocial.

Nau Bostik

La Nau Bostik pretén ser un referent en l’activitat cultural que es duu a terme al barri de La Sagrera. Amb la intenció de donar cobertura a la necessitat d’espais per a la dinamització social i cultural del barri, es vol oferir un gran lloc de trobada per a entitats i veïns, i molt especialment per a totes aquelles persones que tinguin interès en les manifestacions culturals de tota mena i ganes de compartir-les i exterioritzar-les.

Eixos implicats

Andròmines

Andròmines genera noves oportunitats d’inserció sociolaborals i protecció del medi ambient a través de l’economia circular.

Ca La Rosa

Menjador Ca la Rosa és una cooperativa de treball sense afany de guany que promou l’alimentació sostenible i els productes de mercat social com a eines de transformació dels sistemes alimentaris actuals.
Dins els projectes de la cooperativa hi ha la gestió del bar restaurant La Floristeria i el Mercat de Pagès de La Sagrera.

Eixos implicats

La Fàbric@

La cooperativa La Fàbric@ impulsa, dinamitza i gestiona processos comunitaris, serveis i/o equipaments públics que tinguin voluntat d’esdevenir eines per al desenvolupament o l’acció comunitària. La recerca i l’acció van de la mà en les nostres iniciatives. En aquest sentit, utilitzem diverses eines derivades de les dinàmiques participatives, de la mediació comunitària, de la creació, de l’art i la cultura popular. La Fàbrica aporta un valor afegit a totes les seves accions i encàrrecs, amb un equip professional cohesionat i madur, a partir de la recerca, la reflexió, i l’expertesa d’un equip que ve de lluny.

SePra

SePra són l’únic Servei de Prevenció Aliè de Riscos Laborals acreditat a Catalunya que desenvolupem la seva activitat constituïts com a cooperativa de treball. Des que es vàrem constituir dues dècades enrere, treballen per transformar el seu entorn mitjançant aportacions de caràcter social, amb la fórmula cooperativa com a motor de canvi. Van néixer amb la ferma convicció que és indispensable integrar la prevenció de riscos laborals dins dels sistemes productius. El benestar de les persones i de les organitzacions cal que sigui protagonista en qualsevol activitat econòmica. L’economia ja no pot entendre’s d’altra manera que posant la sostenibilitat de la vida al centre de l’activitat.

Eixos implicats

Bitlab

Bit Lab Cultural  és una cooperativa de l’àmbit de la cultura, l’educació i la transformació social composada per professionals amb més de 15 anys d’experiència provinents del món de les audiovisuals, del cinema i la música, amb l’objectiu d’apropar la cultura als teixits socials de base a través de projectes d’innovació, implementar projectes culturals interdisciplinaris amb participació ciutadana, i aprofitar la tecnologia digital i l’Internet per a establir nous canals de comunicació per a donar a conèixer la cultura local.

Entitats Proveïdores de Serveis

Part de la feina diària de ProperESS l’executen algunes entitats proveïdores de serveis. Aquestes són entitats, cooperatives i empreses de l’ESS del territori.

Social COM

Cooperativa de comunicació i estratègia. Sumem experiència, professionalitat i creativitat a projectes socials, culturals, de salut global i ESS.

alt default image - ProperESS

Coneix els nostres eixos de treball

Eixos de treball

Configuració de cookies