Neix l’espai digital de ProperESS: comunalitzem eines digitals per enfortir les xarxes dels barris de Sant Andreu

Des de ProperESS, la Comunalitat Urbana dels barris de Sant Andreu, habilitem un servidor compartit amb disponibilitat d’Eines Digitals Responsables per a totes aquelles entitats que hi participen en la xarxa comunitària. 

Les Comunalitats Urbanes neixen amb l’objectiu d’enfortir les xarxes de suport mutu i els béns comuns. I sota aquest paraigua, properESS ha creat un nou bé comú digital pel territori, un espai on compartir eines digitals de tecnologia lliure. Ens alliberem del monopoli GAFAM

Les tecnologies de la informació i la comunicació estan sota el control de grans empreses multinacionals que “trafiquen” amb les nostres dades per enfortir el Capitalisme 2.0. Diem trafiquen perquè, encara que ens demanin permís per a accedir a les nostres dades i comercialitzar amb elles, no ens donen cap altra alternativa per fer ús de les seves eines. Per tant, es tracta d’una coacció acceptada i normalitzada per qui té el monopoli. 

Després de fer entrevistes i tallers sobre l’ús de tecnologies digitals lliures amb diverses entitats del territori, hem considerat oportú habilitar un espai (servidor) alliberat d’aquestes empreses multinacionals per poder compartir i mancomunar eines digitals. 

En què ens beneficia aquest nou espai digital? 

Al servidor tenim allotjada la nova web de ProperESS, on es recull l’agenda d’activitats i on us podreu inscriure als nostres cursos, demanar assessorament i acompanyament per a l’impuls de nous projectes, i on podreu assabentar-vos de totes les novetats de la comunalitat i l’entorn ESS al districte.

A més, podreu demanar que us obrim un compte al núvol d’informació i ordenament de documents (Nextcloud) que serveix per treballar de forma col·laborada i en línia. També podreu habilitar canals de reunions (jit.si) segurs i tancats dins la nostra xarxa. I molt més!

Si voleu saber més, podeu escriure a aprenentatge@properess.cat.

Configuració de cookies