Si vols saber més sobre el plàstic i com reciclar-ho, no et perdis les nostres càpsules formatives!

Com us explicàvem en un post anterior, Andròmines i BitLab han col·laborat per a promoure la consciència sobre el reciclatge de materials plàstics amb la creació de tres càpsules formatives.

Cada càpsula ens dona informació clau per reduir l’ús de plàstics i facilitar el seu reciclatge.

Trencant mites sobre el plàstic.

És veritat que el contingut dels contenidors es barregen? Serveix d’alguna cosa fer la separació de residus a les nostres llars? En aquest vídeo trenquem alguns mites sobre el reciclatge i compartim enllaços d’interès que poden ser útils per a la ciutadania.

Et deixem l’enllaç on pots consultar el mapa de les diferents plantes de tractament

Si vols saber quan ha generat el teu municipi per cada fracció, ho pots consultar en l’enllaç

Però, tots els residus es poden reciclar?

1, 4, 5… 7? En aquesta càpsula informativa aprendrem què significa la classificació numèrica que es troba en els envasos de plàstic alimentaris i quins són més fàcils de reciclar. A més a més, donarem alguns consells per poder convertir la nostra compra habitual en més sostenible i reduir l’impacte ambiental dels nostres residus, sense fer gaires esforços.

En què es transformen els residus plàstics?

Tot i que moltes vegades els termes es confonen, en les nostres cases no reciclem, sinó que duem a terme la separació de residus. Llavors, què és reciclar?

En aquesta càpsula informativa, apropem a petita escala el procés de reciclatge real d’una planta de reciclatge gràcies a les màquines del projecte Preciós Plàstic. Quina és la diferència? Que en comptes de convertir els residus plàstics en pèl·lets – també coneguts com a llàgrimes de plàstic o de sirena – ho convertim en un nou producte.

Us animem a veure-les i a compartir-les!

Configuració de cookies