Iniciem el projecte de cuina comunitària de La Sagrera

Des de fa uns mesos, ProperESS està dinamitzant la Cuina Comunitària de La Sagrera.

De fet, amb l’Àgora Pagesa ja vàrem fer una xerrada informativa de presentació d’unes línies generals del que podria ser la Cuina Comunitària de La Sagrera l’octubre del 2023. Aquesta trobada ens va servir per a, entre totes, posar en comú què en sabem de les cuines comunitàries, quines experiències hi ha i com volem la nostra.

Així, la idea inicial és recol·lectar menjar de malbaratament dels entorns propers. Concretament, de grans superfícies com supermercats i de botigues de barri entre La Sagrera i Sant Andreu. Amb una recollida pactada entre participant i botiguer/a podem recollir tranquil·lament els ingredients que després transformarem i tornarem a introduir a la cadena alimentària. Parlarem de quilos de menjar salvats, perquè aquests anaven a ser llençats i nosaltres els aprofitem per fer un plat deliciós i ben nutritiu!

L’intercanvi de receptes és l’altre gran eix de treball. Amb idees i receptes que comparteix cada persona, generarem diferents menús que les participants es poden endur a casa.

Amb tots aquests ingredients, cuinem un projecte autogestionat que, a més, és una gran oportunitat per a compartir i generar xarxa a través de la cuina, intercanviar receptes d’aquí i d’arreu del món, parlar del malbaratament i, perquè no, preparar un àpat per a cada dia de la setmana per les assistents.

Si voleu trobar receptes d’aprofitament, podeu anar al web clicant AQUI.

La Cuina Comunitària es troba cada dos dimarts a Menjador Ca la Rosa i no té cap cost econòmic per les persones participants. Només cal inscripció prèvia per aforament escrivint un correu amb el vostre nom a eco@menjadorcalarosa.com. Podeu veure les dates de les pròximes sessions a la nostra agenda.

Configuració de cookies