Saps què és la Coordinadora de Cultura Comunitària dels barris de Sant Andreu?

Des de ProperESS treballem l’eix de Cultura Comunitària perquè volem donar suport a la cultura que acompanyi als processos de la comunalitat i que serveixi com a mitjà tant de denúncia i crítica com de celebració dels reptes assolits. Per això, participem de la Coordinadora de Cultura Comunitària dels barris de Sant Andreu o, simplement, La Coordinadora.

I què és La Coordinadora? Doncs és un espai de participació de segon grau on participen equipaments del Districte. És a dir, som una unió de diverses iniciatives que volem reforçar la nostra activitat al territori des de la gestió comunitària i participativa amb les usuàries.

La Coordinadora té un parell d’objectius clau:

  • Generar eines comunes que puguin aprofitar les entitats representades de cada equipament.
  • Generar un espai de socialització per les tècniques de cara a compartir problemàtiques o debats pertinents a cada projecte i, per tant, trobar solucions compartides des del suport mutu.

Actualment, treballem diverses línies de treball com el desenvolupament d’un calendari compartit per saber les activitats de cadascuna i d’altres agents del territori. Això ens permet crear sinergies entre activitats i evitar superposicions!

Sobre recursos compartits, estem desenvolupant un banc de recursos comunals per les iniciatives que formen part de La Coordinadora i altres equipaments del territori. La idea és que es puguin aprofitar serveis, recursos i objectes d’una forma més eficient i sostenible.

També estem dissenyant un fanzine de bones pràctiques culturals i que estigui disponible en cada equipament. Això, a més de donar-nos idees de com treballar la Cultura Comunitària, també permet a les usuàries finals a saber més sobre aquest concepte i, sobretot, sobre els drets culturals.

La Coordinadora, a més, llençarà una convocatòria de projectes. És un programa d’ajudes a entitats on els projectes seleccionats rebran una sèrie de recursos facilitats per ProperESS.

Configuració de cookies