Treballant per la prevenció dels residus plàstics!

Cada any es generen 400 milions de tones de residus plàstics a escala mundial. Un 40% d’aquesta producció està destinat al sector de l’alimentació on, en molts casos, els envasos són d’un sol ús.

Si seguim la jerarquia de la llei de residus – reduir, reutilitzar i reciclar! – la reducció de la generació de residus plàstics és clau, ja que com bé se sap: el millor residu és aquell que no es genera. Avui dia a les escoles de Sant Andreu ja hi ha una preocupació per l’ús del plàstic i és un aspecte que es treballa aplicant mesures de reducció. Però, què més podem fer per a treballar conjuntament com a escoles en aquesta problemàtica global?

Des de ProperESS, i amb la col·laboració d’Andròmines, duem a terme tallers de sensibilització ambiental enfocats als residus plàstics. Per una banda, volem conscienciar sobre l’impacte ambiental i socioeconòmic del plàstic, i, per l’altra, ajudar entitats i ciutadania a fer una compra el més sostenible possible tot explicant quins residus plàstics són més fàcils de reciclar.

Durant el 2023, vam fer tallers oberts a la ciutadania a la Fira d’Economia Social i Solidària que es va fer a Bon Pastor i tallers destinats a centres educatius amb la col·laboració de la Biblioteca del Bon Pastor i la Nau Vila Besòs. Us mantindrem informats d’on ens podreu trobar aquest any!

A més a més, conjuntament amb Pont Alimentari, hem fet acompanyament de bones pràctiques a l’Escola 30 Passos de La Sagrera en la seva iniciativa de lluita contra el malbaratament alimentari. L’escola proporciona els menús sobrants del servei de càtering a la XES de Sant Andreu, la qual els reparteix a famílies del barri amb dificultats socioeconòmiques.

Per a reduir l’ús de plàstic durant el procés, s’ha establert una logística inversa d’ús de carmanyoles reutilitzades. Amb aquesta bona pràctica s’evita utilitzar envasos d’un sol ús, una iniciativa molt inspiradora per a altres escoles. Enhorabona, 30 Passos!!!

Configuració de cookies