Migrants i Economia Social i Solidària

La XES Sant Andreu (XESSA) acaba de terminar els actes de la seva 6a Fira d’Economia Social i Solidària (ESS) i ho va fer amb una xerrada i debat sobre antiracisme a la Biblioteca del Bon Pastor.

Des de ProperESS, i amb molt de gust, fem d’altaveu del relat que ens han compartit les companyes de La Fàbric@ que van coordinar el treball.
Ho fem perquè creiem que economia social i solidària és la què s’ocupa de conèixer, donar veu i difondre les històries de la gent que habita als nostres barris. Les necessitats i els desitjos de qui viu en els nostres territoris. És ESS quan es transforma en economia comunitària, on la moneda de canvi és la solidaritat i la vida de la gent té un valor, no un preu. I, encara menys, un cost com ens volen fer creure.
La xerrada va néixer en un context de necessitat.

La Luz Hache de MigrESS i la Viví Alfonsin de #RegularizacionYa, junt amb la Mariona que ens va regalar un emocionant testimoni, ens han il·lustrat un panorama que defineix un moment històric difícil, en el qual ser migrant i dona et posa automàticament en perill. Un context social que invisibilitza la teva existència encara que tu existeixes, amb les teves necessitats bàsiques o, més aviat, drets si juguéssim totes en la mateixa lliga.

Res, ens diuen que les Comunalitats Urbanes van de teixir relacions, fer xarxa. Encara més, des de l’ESS sempre s’ha parlat de transformació social. Així doncs, farem espai a les dones migrades, a les seves històries, les seves necessitats i desitjos? Farem amb elles la transformació social de la qual es parla? Teixirem xarxes, d’aquelles que abracen les ànimes de la gent?

Configuració de cookies