Eixos de treball

Sobirania alimentària

L’alimentació sostenible, la nostra única recepta de vida per properESS, és aquella que garanteix aliment saludable a les generacions actuals i futures al mateix temps que cuida el planeta. No es tracta només de menjar, sinó de fer-ho d’una manera sostenible en el temps, cuidant l’entorn i amb equitat social i econòmica.

L’única recepta de vida.

En l’actualitat, els sistemes de producció alimentària i agrícola s’enfronten a grans desafiaments, a causa de factors com: l’alta demanda d’aliments, el canvi climàtic, la sobreexplotació dels recursos naturals, el desaprofitament d’aliments. Aquests factors i altres estan col·lapsant el planeta i dificultant l’accés a l’alimentació saludable de forma justa.

Per properESS, l’alimentació sostenible és aquella que garanteix aliment saludable a les generacions actuals i futures al mateix temps que cuida el planeta i l’entorn social. Per això, treballem per a l’accés de totes les persones a la democratització d’hàbits de consum responsable com la ingesta d’aliments poc processats, de temporada i de proximitat; a més donem suport a la producció local i el mercat social als barris de Sant Andreu.

I ho fem, creant comunitat per a fomentar i informar sobre la importància de menjar i cuinar de manera saludable, solidària i tan justa com sigui possible; amb l’objectiu d’aconseguir això que anomenem sobirania alimentària. És a dir, poder decidir sobre la nostra alimentació i benestar. 

Cuinem a foc lent però amb molt de suc la consciència col·lectiva per a la transformació, a través dels següents objectius:

  • Fomentar l’alimentació sostenible i el mercat social.
  • Identificar els reptes que tenen les entitats per la creació de projectes comunitaris.
    · Mapar els béns comuns per reactivar recursos al territori.
    · Visibilitzar bones pràctiques de l’alimentació i consum responsable al districte.
  • Promoure models de consum de circuit curt.

Et convidem a conèixer algunes de les nostres accions:

  • Tallers de cuina amb aliments de malbaratament.
  • Formació en productes del mercat social per a projectes d’alimentació.
  • Activitats, tallers i xerrades al Mercat de pagès de La Sagrera.

Sobirania alimentària
Properes activitats

Acutalment no hi ha activitats disponibles.

Configuració de cookies