A ProperESS fomentem un canvi de paradigma en la qual les cures es realitzin de forma col·lectiva, amb suport mutu i amb la finalitat de tenir una salut laboral i comunitària amb perspectiva de gènere.

És temps de posar la vida i les cures al centre per la salut comunitària i col·lectiva. Per una cura digna!

Dret al benestar: cura col·lectiva i salut comunitària.

Què és per a ProperESS?

Quan parlem de cures, en essència, fem referència al treball reproductiu o treball domèstic. És a dir, a totes aquelles tasques dutes a terme en l’àmbit privat com són la neteja de la llar, la cura d’infants i persones malaltes, l’educació i la criança, la gestió familiar, etc. Tasques que han estat invisibilitzades, no remunerades i, desafortunadament, infravalorades a escala social.  

Però, històricament qui s’ha fet càrrec de les cures? Fins ara, aquesta responsabilitat ha recaigut principalment en les dones (mares, germanes, esposes i filles); elles han contribuït al sosteniment de la vida i el desenvolupament econòmic i social.

A ProperESS fomentem un canvi de paradigma en la qual les cures es facin de forma més col·lectiva, amb suport mutu i amb la finalitat de tenir una salut comunitària amb perspectiva de gènere. Volem visibilitzar la importància de les cures com un element cabdal en el desenvolupament econòmic i lluitar per revertir les desigualtats per qüestions de gènere, que perjudiquen la qualitat de vida de les dones i fomenten la seva precarietat laboral.

Objectius

  • Crear protocols d’intervenció interns i materials de suport en l’acompanyament de projectes (Xarxa de Suport Mutu i entitats).
    • Generar espais de cura a la comunalitat.
    • Incorporar les cures als itineraris formatius per afavorir la inserció laboral.
    • Acompanyar individual i col·lectivament en l’àmbit psicològic.

Accions

  • Incorporar ítems de Salut Laboral en les formacions de la Comunalitat.
  • Guia per a la contractació responsable.
  • Diari intern – processos i conflictes en la generació de projectes de suport mutu.

Cures
Properes activitats

Acutalment no hi ha activitats disponibles.

Configuració de cookies